Čínské nudle se zeleninou a kuřecím masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

600 g kuřecích prsou
sójová omáčka (sladká,tekutá)
koření na špagety
sůl
pepř
1 ks pórku
1 ks ledového salátu
jarní cibulka
1 ks velké mrkve
podravka
500 g čínských nudlí (bezvaječné)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čínské nudle dáme do velké misky, nalijeme na ně vařící vodu a přiklopíme třeba pokličkou.

  2. Nakrájíme pórek, ledový salát, tak 2 ks jarní cibulky, kuřecí maso, mrkev nastrouháme na struhátku na hrubo.

  3. Do woku dáme nakrájené maso, které osmažíme, přidáme pórek, mrkev, jarní cibulku a trochu sójovky - všechno osmahneme do měkka.

  4. Wok dáme pryč z vařiče, směs si rozdělíme na dvě půlky, půlku dáme na talířek, měkké nudle si scedíme a půlku nudlí dáme do woku ke směsi (aby se nám nudle dobře míchaly.

  5. Ochutíme: pepř, sůl, sójovou omáčku, podravku, koření na špagety a dáme to restovat, v průběhu chutnáme a podle chuti přidáme sójovku atd...

  6. Přidáme ledový salát, který do toho jenom zamícháme, nudle si dáme do misky.

  7. Nyní si dáme do woku zbytek směsi zeleniny a masa a celý postup opakujeme další půlkou nudlí - jde to už rychle:)

  8. Potom to zamícháme k těm předchozím a můžeme podávat:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!