Čínské nudle na pánvi s kuřecím masem a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g vaječných čínských nudlí
- 2 kuřecí prsa
- 1 menší mrkev
- 1 červená nebo zelená paprika
- 1 pórek
- 1 cibule
- bambusové výhonky
- jidášovo ucho
- koření na čínu
- stroužek česneku
- olej
- voda
Postup Čínské nudle na pánvi s kuřecím masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Očistíme cibuli a česnek, nakrájíme na jemno a na rozpáleném oleji smažíme do zlatova.
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Přisypeme na pánev a zprudka osmažíme. Poté zasypeme kořením na čínu a přikryjeme poklicí.
Očistíme papriku a mrkev, nakrájíme na tenké nudličky. Totéž uděláme s pórkem. Přidáme na pánev, přisypeme jidášovo ucho, bambusové výhonky a smažíme 3-4 minuty. Podlijeme 0,5 l vody a necháme dusit.
Připravíme vaječné nudle, které přidáme na pánev a ponoříme do směsi (pokud nejsou plně namočené, dolijeme vodu), vaříme do změknutí nudlí a vyvaření přebytečné vody.