Kotleta Portobello
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřové kotlety
- 3 ks větší cibule
- česnek
- 2 ks klobouků žampionu Portobello
- slunečnicový olej
- máslo
- tmavá instantní jíška
- sůl
- černý pepř
Postup Kotleta Portobello
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety nakrájíme na 2 cm silné plátky. Do každé kotlety uděláme tenkým nožem kapsu (otvor neděláme větší než 1,5 cm) kterou vytřeme česnekovou pastou a vložíme do kapsy rozpůlené kolečko syrové cibule. Kotlety na povrchu potřeme, směsí česneku, soli a černého pepře.
Do hrnce nalijeme slunečnicový olej a přidáme na jemno nasekanou cibuli. Za stálého míchání opékáme do hněda, následně podlijeme vývarem, a jakmile začne vývar vřít, tak vložíme kotlety a dusíme pod pokličkou do měkka.
Jakmile začíná být maso skoro hotové, tak nakrájíme na větší špalíky klobouky žampionů Portobelo, lehce je orestujeme na pánvičce na troše másla a přidáme je poté ke kotletám.
Necháme projít varem, lehce zahustíme šťávu lžící tmavé instantní jíšky, prohřejeme a podáváme s bramborem vařeným ve slupce a páře.