Kotleta Portobello

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřové kotlety
3 ks větší cibule
česnek
2 ks klobouků žampionu Portobello
slunečnicový olej
máslo
tmavá instantní jíška
sůl
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety nakrájíme na 2 cm silné plátky. Do každé kotlety uděláme tenkým nožem kapsu (otvor neděláme větší než 1,5 cm) kterou vytřeme česnekovou pastou a vložíme do kapsy rozpůlené kolečko syrové cibule. Kotlety na povrchu potřeme, směsí česneku, soli a černého pepře.

  2. Do hrnce nalijeme slunečnicový olej a přidáme na jemno nasekanou cibuli. Za stálého míchání opékáme do hněda, následně podlijeme vývarem, a jakmile začne vývar vřít, tak vložíme kotlety a dusíme pod pokličkou do měkka.

  3. Jakmile začíná být maso skoro hotové, tak nakrájíme na větší špalíky klobouky žampionů Portobelo, lehce je orestujeme na pánvičce na troše másla a přidáme je poté ke kotletám.

  4. Necháme projít varem, lehce zahustíme šťávu lžící tmavé instantní jíšky, prohřejeme a podáváme s bramborem vařeným ve slupce a páře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!