Hříbkový perkelt

Recepty, Houby

Suroviny

velká hrst sušených hub použila jsem praváka
150 g uzené slaniny
1 velká cibule
1 sušená červená chilli paprička
1 PL sladké mleté červené papriky
pepř
olej
voda
1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Hríby namočíme na 30 minút do teplej vody. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, slaninu na prúžky a chilli papričku na jemno. Na rozohriatom oleji v hrnci orestujeme slaninu, mleté čierne korenie, chilli papričku a cibuľu do sklovita.

  2. Zasypeme mletou červenou paprikou, ktorú stále miešame a necháme rozpustiť v tuku. Pridáme hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Dusíme za občasného doliatia horúcou vodou do mäkka.

  3. Zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Podávame s knedľou, cestovinou alebo s varenými zemiakmi, čo komu chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!