Pstruh na cibuli

Recepty, Ryby

Suroviny

1 ks většího pstruha bez hlavy
4 ks větší cibule
citronový pepř
50 g másla
olej
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha vykucháme, očistíme od šupin, odstraníme hlavu.

  2. Bohatě rybu osolíme, lehce uvnitř posypeme citronovým pepřem. Cibule rozpůlíme a nakrájíme půlky na hrubší měsíčky.

  3. Na pánev dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme lžičku oleje. Vložíme cibulové měsíčky a opečeme do sklovata.

  4. Nachystáme si pekáč, do kterého dáme pečící papír, na který položíme hromádku restované cibule a na ni pstruha, kterého těsně před vložením do rozpálené trouby poprášíme na povrchu velmi jemně hladkou moukou.

  5. Vše pečeme v rozpálené troubě na vyšší výkon cca 30 minut.

  6. Jakmile je kůže pstruha zlatavá a voní po celé kuchyni, je hotovo. Podáváme s bramborem nebo jen s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!