Polévka s řapíkatým celerem II.
Recepty, PolévkySuroviny
- 40 dkg řapíkatého celeru
- 20 dkg pórku (jen bílou část)
- 20 dkg brambor
- 2 dkg cibule
- 1,5 l masového vývaru
- 1 vrchovatá lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- česnek
- tvrdý sýr
Postup Polévka s řapíkatým celerem II.
Postup přípravy receptu
-
Celer a pórek si nakrájíme na plátky a brambory na kostky.
Na másle s olejem zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, propasírovaný stroužek česneku a krátce orestujeme.
Přidáme pórek a celer a potom vývar s brambory. Vaříme cca 20 minut.
Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme, opepříme.
Přidáme krutonky, tvrdý sýr a posypeme nakrájenou petrželkou. Můžeme přidat kopeček zakysané smetany.