Zapečená plněná kotletka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí
1 šunková klobása
1 Hermelín
cca 10 dkg Balkánského sýru
1 větší cibule
sůl
pepř
sójová omáčka
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky omyjeme a ostrým nožem uděláme do každé otvor tak, abychom je mohli naplnit a lehce nařízneme u kosti, aby se lépe propekly. Každou kapsu zevnitř osolíme a opepříme.

  2. Do každé kotletky vložíme kolečka klobásky a plátky Hermelínu. Uzavřeme párátkem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  3. Zprudka opečeme na pánvi tak, aby se maso zatáhlo a udělala se krusta.

  4. Do zapékací misky vyskládáme kolečka cibule a zbylá kolečka klobásy. Navrh položíme opečené kotletky, zakápneme sójovou omáčkou a zalijeme výpekem z pánve.

  5. Dáme do trouby tak na cca 15 -20 minut při 180 °C.

  6. Před dokončením zasypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpéct. Cibule s klobásou udělají zajímavé doplnění chuti k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!