Květák na paprice
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 střední květák
- 1 cibule
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky (nemusí být)
- 100 ml smetany
- 1 kapie
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 1 citron štáva
- sůl
Postup Květák na paprice
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku.
V kastrolu rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a krátce osmahneme. Přidáme papriku, necháme ji rozvonět a zalijeme zchladlým vývarem z květáku. Prošleháme a necháme vařit cca 20 minut.
Před koncem vaření přidáme jemné nudličky kapie. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme solí, citronovou šťávou a vložíme uvařený květák. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.