Moučníček plný ovoce
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 200-250 g jemného krystalového cukru
- 3 velké lžíce kakaa
- 2 lžíce oleje
- 80 g rozpuštěného másla (nebo Hery)
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 3 broskve (nebo úměrně jiného ovoce).
- Krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 700 ml mléka
- 1-2 lžíce kakaa
- 100 g másla (Hery)
- 3 lžíce krystalového jemného cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3-4 broskve
- Navrch:
- 1-2 šlehačky
- 1-2 ztužovače šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- čokoláda -nemusí být
Postup Moučníček plný ovoce
Postup přípravy receptu
-
Na těsto si všechny ingredience dáme do mísy a buď zpracujeme vařečkou, nebo prošleháme, až vznikne pěkně vazké těsto. Broskve, či jiné ovoce si nakrájíme na kousky a jemně vmícháme do těsta, pak vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, kolem 20 minut.
Mezi tím si uvaříme pudink s vanilkovým cukrem a 2 lžícemi krystalového cukru a necháme ho zchladnout.
K němu pak přidáme kakao, máslo, zbylý cukr a vyšleháme do hladkého krému, který namažeme na vychladlý korpus, který máme upečený. Na krém naskládáme broskve, které jsme si nakrájeli na plátky a nakonec si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem, kterou natřeme navrch broskví. Můžeme ještě ozdobit, třeba čokoládou.