Moučníček plný ovoce

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
200-250 g jemného krystalového cukru
3 velké lžíce kakaa
2 lžíce oleje
80 g rozpuštěného másla (nebo Hery)
250 ml mléka
2 vejce
3 broskve (nebo úměrně jiného ovoce).
Krém:
2 vanilkové pudinky
700 ml mléka
1-2 lžíce kakaa
100 g másla (Hery)
3 lžíce krystalového jemného cukru
1 vanilkový cukr
3-4 broskve
Navrch:
1-2 šlehačky
1-2 ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr
čokoláda -nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto si všechny ingredience dáme do mísy a buď zpracujeme vařečkou, nebo prošleháme, až vznikne pěkně vazké těsto. Broskve, či jiné ovoce si nakrájíme na kousky a jemně vmícháme do těsta, pak vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, kolem 20 minut.

  2. Mezi tím si uvaříme pudink s vanilkovým cukrem a 2 lžícemi krystalového cukru a necháme ho zchladnout.

  3. K němu pak přidáme kakao, máslo, zbylý cukr a vyšleháme do hladkého krému, který namažeme na vychladlý korpus, který máme upečený. Na krém naskládáme broskve, které jsme si nakrájeli na plátky a nakonec si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem, kterou natřeme navrch broskví. Můžeme ještě ozdobit, třeba čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!