Krkovice na bylinkách
Recepty, Vepřové masoPostup Krkovice na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem na jemno a vložíme do hmoždíře, zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši.
Touto vzniklou voňavou bylinnou směsí bohatě potřeme z obou stran plátky masa a necháme odležet, nejméně na 12 hodin. Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme naložené plátky masa.
Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy (cca 5-7 minut). Po opečení vložíme maso do alobalu, dobře uzavřeme a necháme odpočinout cca 5 minut.
Následně rozbalíme, ale velmi opatrně, neboť maso pustí hodně šťávy. Servírujeme s bramborem a lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa.