Krkovice na bylinkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků krkovice – 2,5 cm silné
rozmarýn
tymián
šalvěj
oregano
olivový olej
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem na jemno a vložíme do hmoždíře, zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši.

  2. Touto vzniklou voňavou bylinnou směsí bohatě potřeme z obou stran plátky masa a necháme odležet, nejméně na 12 hodin. Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme naložené plátky masa.

  3. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy (cca 5-7 minut). Po opečení vložíme maso do alobalu, dobře uzavřeme a necháme odpočinout cca 5 minut.

  4. Následně rozbalíme, ale velmi opatrně, neboť maso pustí hodně šťávy. Servírujeme s bramborem a lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!