Jahodový džem s ananasem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 750 g očištěných jahod
- 500 g želírovacího cukru
- 250 g ananasového kompotu -pouze kostky (bez nálevu)
Postup Jahodový džem s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme a pokrájíme na kousky nebo na hrubo rozmačkáme. Ananas překrájíme na menší kousky (pokud nechceme mít větší), smícháme s jahodami a v hrnci přivedeme k varu.
Přidáme želírovací cukr a provaříme dle návodu. Ještě horký ho nalijeme do čistých sklenic, které pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a tak necháme 5 minut, poté otočíme zpět a necháme vychladnout.
Po vychladnutí uložíme do sklepa či komory a odebíráme dle potřeby.
Místo želírovacího cukru můžeme použít i jiný druh želírovacího prostředku (gelfix, želírfix...) a cukru dle chuti.