Domácí štěstí
Recepty, OstatníSuroviny
- zbytky z nedělní pečeně (vepřové, husy, kachny, třeba i sekané)
- zelí
- knedlík
- trocha omastku z pekáče
Postup Domácí štěstí
Postup přípravy receptu
-
Vše (kromě zelí) nakrájet na kostičky.
Do hluboké pánve (wok) nebo kastrolu dát trochu sosu z pekáče, na něj nakrájené zbytky pečeně (drůbež předem vykostit), hodně vypražit.
Na to se přihodí na kostičky nakrájený knedlík (třeba i bramborový) a osmahne se, možno i jemně přismahnout, když je knedlík křupavý, tím lépe.
Naposledy se přidá zbylé zelí a vše se ještě vypráží, až je třeba zelí i jemně přismahnuté. Naopak se rozvinou chutě z jemně připáleného zelí a cibulky. Vše pak nahrnout na talíř a dlabat.