Pečený králík na houbách ve slaninovém kabátku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
200 g kvalitní slaniny
500 g vepřového boku bez kosti
2 pořádné hrsti sušených hub (lepší by byly čerstvé lesní, ale bohužel je nemám)
3 cibule nakrájené nahrubo
1 palice česneku
sůl
kmín
sušený česnek
3 snítky rozmarýnu
3 snítky Smilu italského (voní jak kari koření)
3 stonky z čerstvého celeru
trochu vývaru nebo vody,
3 čerstvé bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme cibuli, celé stroužky česneku, namočené sušené houby a všechno čerstvé koření. Každou porci králíka obalíme slaninou, naskládáme do pekáče střídavě z vepřovým bokem.

  2. Osolíme, posypeme sušeným česnekem a kmínem. Zalijeme trochou vývaru, nebo vody a dáme do vyhřáté trouby na 220°C pečeme asi 30 minut.

  3. Pak teplotu snížíme na 180 °C a za občasného podlévání výpekem pečeme dokud není maso měkké. Podáváme s tím co máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!