Pečený králík na houbách ve slaninovém kabátku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 naporcovaný králík
- 200 g kvalitní slaniny
- 500 g vepřového boku bez kosti
- 2 pořádné hrsti sušených hub (lepší by byly čerstvé lesní, ale bohužel je nemám)
- 3 cibule nakrájené nahrubo
- 1 palice česneku
- sůl
- kmín
- sušený česnek
- 3 snítky rozmarýnu
- 3 snítky Smilu italského (voní jak kari koření)
- 3 stonky z čerstvého celeru
- trochu vývaru nebo vody,
- 3 čerstvé bobkové listy
Postup Pečený králík na houbách ve slaninovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče dáme cibuli, celé stroužky česneku, namočené sušené houby a všechno čerstvé koření. Každou porci králíka obalíme slaninou, naskládáme do pekáče střídavě z vepřovým bokem.
Osolíme, posypeme sušeným česnekem a kmínem. Zalijeme trochou vývaru, nebo vody a dáme do vyhřáté trouby na 220°C pečeme asi 30 minut.
Pak teplotu snížíme na 180 °C a za občasného podlévání výpekem pečeme dokud není maso měkké. Podáváme s tím co máme rádi.