Dušená telecí líčka se zeleninovým pyré (v pomalém hrnci)

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 telecí líčka
400 g kořenové zeleniny:
70 g celeru
200 g mrkev
130 g petržele
1 větší cibule
150 g cukety
200 ml suchého červeného vína
1 hovězí gelový bujón
3 lžíce rajčatového protlaku
1 větší bobkový list
1 kávová lžička mletého nového koření
4 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
4 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi s vysokým dnem rozpálíme olej a osolená + opepřená líčka v ní opečeme z obou stran. Líčka vyndáme a ve výpeku zvolna opečeme kořenovou zeleninu a cibuli.

  2. Přidáme cuketu nakrájenu na kostičky a rajský protlak, koření, bobkový list a opět zarestujeme a zalijeme vínem.

  3. Necháme víno vyvařit, přidáme gelový bujón a omáčku přivedeme k varu. Do pomalého hrnce přendáme líčka a přelijeme je připravenou omáčkou.

  4. Na vyšší stupeň jsem dusila 2,5 hodiny. Za tuto dobu jsem dvakrát líčka převrátila a obsah promíchala.

  5. Měkká líčka vyndáme a omáčku jsem propasírovala přes sítko a přidala lžíci másla.

  6. Tím vznikne husté a báječně chutnající pyré. Kdo by chtěl řidší omáčku, přidá trochu vývaru a nepřidává máslo. Líčkům většinou sluší bramborová kaše, ale nám kaši nahradilo zeleninové pyré a jako doplněk jsem podávala malá kolečka chlebové nádivky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!