Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty

Recepty, Sýry

Suroviny

sýr Halloumi nakrájený na plátky silné cca 1,5 cm
rukola
cherry rajčata
citron
olivový olej
množství podle počtu strávníků
HALLOUMI:
Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety.
Dělá se ze směsi ovčího, kozího a kravského mléka s jemným přidáním máty.
Na Kypru a nejen tam, je velmi oblíben. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, neroztéká se.

Postup přípravy receptu

  1. Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran.

  2. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a promícháme.

  3. Rozdělíme ji na talíře, poklademe grilovaným sýrem a doplníme pokrájenými cherry rajčaty. Sůl neuvádím, není třeba, ale každý podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!