Cibulový králík s tarhoňou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí nohy
2 střední cibule
sádlo
sůl
mletý kmín
tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Králičí nohy omyjeme a z obou stran osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Pekáček hustě poklademe sádlem a položíme na něj králičí nohy. Posypeme mletým kmínem a zasypeme cibulí. Trochu podlijeme vodou, přikryjeme víkem a dáme péct na cca 180-200 stupňů.

  3. Kontrolujeme každých 30 minut, podle potřeby podléváme vodou - je třeba, aby tam bylo stále trochu vody, ale králík nesmí být pod vodou potopený - má se péct, ne vařit.

  4. Když je maso měkké, odkryjeme víko a necháme v troubě cca 10-15 minut pro lepší barvu.

  5. Tarhoňu uvaříme podle návodu a podáváme s králíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!