LC - domácí chleba cibulový
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 2 PL sádla (másla)
- 2 střední cibule
- 200 g strouhaného sýru (já dala goudu 48%)
- 4 vajíčka
- 1 KL soli
- 1 KL drceného kmínu
- 2 PL směsi semínek ze slunečnice, lnu, dýně a sezamu
- 1 KL prášku do pečiva s vinným kamenem
- 3 PL psylia
- 2 PL mandlové mouky
- 1 PL lněného semínka
- 1 PL slunečnice rozemleté na hrubo
Postup LC - domácí chleba cibulový
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na tuku a necháme vychladnout. Do mísy dáme strouhaný sýr (já dala goudu 48%), vajíčka, sůl, drcený kmín, směs semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová a lněná), prášek do pečiva s vinným kamenem, psylium a mandlovou mouku. Vše zamícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibulku, lněné semínko a slunečnice rozemleté na hrubo.
Těsto zpracujeme a necháme asi 10 minut odležet. Potom vytvarujeme bochánek, nahoře uděláme pár zářezů, posypeme semínky dle chuti a pečeme v předehřáté troubě na 200°C nejprve 15 min a potom při 150°C 30 min.