LC - domácí chleba cibulový

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

2 PL sádla (másla)
2 střední cibule
200 g strouhaného sýru (já dala goudu 48%)
4 vajíčka
1 KL soli
1 KL drceného kmínu
2 PL směsi semínek ze slunečnice, lnu, dýně a sezamu
1 KL prášku do pečiva s vinným kamenem
3 PL psylia
2 PL mandlové mouky
1 PL lněného semínka
1 PL slunečnice rozemleté na hrubo

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na tuku a necháme vychladnout. Do mísy dáme strouhaný sýr (já dala goudu 48%), vajíčka, sůl, drcený kmín, směs semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová a lněná), prášek do pečiva s vinným kamenem, psylium a mandlovou mouku. Vše zamícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibulku, lněné semínko a slunečnice rozemleté na hrubo.

  2. Těsto zpracujeme a necháme asi 10 minut odležet. Potom vytvarujeme bochánek, nahoře uděláme pár zářezů, posypeme semínky dle chuti a pečeme v předehřáté troubě na 200°C nejprve 15 min a potom při 150°C 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!