Dušená hovězí oháňka s tarhoňou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 4 porce hovězí oháňky
- 250 g passaty z rajčat
- mletý bobkový list
- mletý pepř
- sůl
- Na dohotovení:
- 250-300 g tarhoně
- olej
- kousek másla
- několik žampionů
- několik růžičkových kapustiček
Postup Dušená hovězí oháňka s tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Do pomalého hrnce nalijeme passatu, vložíme oháňku, osolíme, opepříme, sypneme mletý bobkový list a zalijeme vřící vodou tak, aby byla oháňka těsně potopená. Pomalíme na LOW 7-8 hodin, maso by mělo být zcela měkké, od kosti odpadávající.
V hrnci na troše oleje osmahneme dohněda tarhoňu a pak ji zalijeme vývarem z oháňky, 1-2 cm nad tarhoňu. Vaříme do změknutí těstoviny, v případě potřeby dolijeme vývar nebo trochu horké vody.
Na pánvi rozpustíme kousek másla a na něm osmahneme lehce osolené krájené kapustičky a plátky žampionů. Na talíř dáme tarhoňu, na ni maso a část kapustiček a žampionů.