Dušená hovězí oháňka s tarhoňou

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 porce hovězí oháňky
250 g passaty z rajčat
mletý bobkový list
mletý pepř
sůl
Na dohotovení:
250-300 g tarhoně
olej
kousek másla
několik žampionů
několik růžičkových kapustiček

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce nalijeme passatu, vložíme oháňku, osolíme, opepříme, sypneme mletý bobkový list a zalijeme vřící vodou tak, aby byla oháňka těsně potopená. Pomalíme na LOW 7-8 hodin, maso by mělo být zcela měkké, od kosti odpadávající.

  2. V hrnci na troše oleje osmahneme dohněda tarhoňu a pak ji zalijeme vývarem z oháňky, 1-2 cm nad tarhoňu. Vaříme do změknutí těstoviny, v případě potřeby dolijeme vývar nebo trochu horké vody.

  3. Na pánvi rozpustíme kousek másla a na něm osmahneme lehce osolené krájené kapustičky a plátky žampionů. Na talíř dáme tarhoňu, na ni maso a část kapustiček a žampionů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!