Olomoucký burger
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- olomoucké tvarůžky (syrečky)
- hladká mouka na obalení
- rozšlehané vejce na obalení
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
- houskové bulky, kaiserky, minibagetky...
- lahůdková cibulka nebo cibule
- ledový salát (nebo jiný)
- kečup dle chuti - není nutný
- tatarská omáčka nebo majonéza, spaky, dipy...
- a další zelenina dle chuti - rajče, paprika...
Postup Olomoucký burger
Postup přípravy receptu
-
Tvarůžky obalíme klasicky v trojobalu, klidně i dvakrát (stačí po obvodě), aby při smažení nevytékaly. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Pečivo rozkrojíme a vložíme do něj salát, zeleninu, osmažené tvarůžky, cibuli, přeliv podle chuti a zaklopíme. Pečivo (řezné plochy) můžeme před plněním nahřát nasucho na pánvi.
Zpevnit burgery můžeme delším párátkem nebo špejlí. Podáváme ihned.