Pikantní okurkový salát s olomouckými tvarůžky

Recepty, Saláty

Suroviny

2 salátové okurky
180 g olomouckých tvarůžků
špetka drceného kmínu
mletá pálivá paprika
sůl
3 PL zakysané smetany
1 PL mléka (podle potřeby)
3-4 cherry rajčátka
několik listů salátu
1 PL jemně sekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je smetana opravdu hodně hustá, tak ji trochu naředíme mlékem, ale lze použít i jogurt (ten mlékem raději neředíme, okurky pustí dost vody, tak abychom nakonec z toho neměli polévku). Přimícháme kmín, papriku a co nejjemněji pokrájené tvarůžky. (Tvarůžky někdy strouhám na struhadle s velkými oky.)

  2. Lehce vmícháme na kostičky nakrájené okurky (okurky oloupu, podélně rozkrojím na čtvrtiny, odstraním semeník a nakrájím na kostičky), nakonec ozdobím cherry rajčátky, několika listy nějakého salátu (jaký zrovna máme doma) a posypeme pažitkou nebo jemně krájenou zelenou natí cibulky (s tou nešetříme, k okurkám se hodí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!