Bílkové pusinky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Poměr surovin dle chuti:
na 1 bílek
70 g moučkového cukru
Dále dle chuti:
strouhaný kokos
mleté ořechy
potravinářské barvivo
vanilková dřeň nebo vanilkové aroma
citronová šťáva a kůra
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Množství dle potřeby: na jeden bílek dáváme 70 gramů moučkového cukru. Na nejnižší stupeň šlehače nebo metlou vyšleháme ve vodní lázni z bílků a cukru hutnou pěnu - tuhý sníh, který po odstavení můžeme ochutit ještě mletými ořechy, mandlemi, pistáciemi, kokosem nebo je dochutit vanilkovou dření nebo aroma nebo citronovou šťávou (pár kapek na bílek) a kůrou.

  2. Sníh můžeme také dle vlastní fantazie obarvit během šlehání v parní lázni.

  3. Pusinky nemusíme dochucovat přímo do sněhové pěny, ale můžeme je nastříkat na plech vyložený pečícím papírem a mletými ořechy, kokosem, pistáciemi... je posypat.

  4. Zchladlou pěnou naplníme cukrářský sáček se špičkou. Tvar špičky volíme podle toho, jaký chceme mít tvar pusinek. Kdo chce, může kromě pusinek dělat i jiné tvary: rohlíčky, tyčinky, srdíčka, věnečky...

  5. Pusinky sušíme v předehřáté troubě na cca 100 stupňů zhruba hodinu, dle velikosti pusinek. Vyzkoušíme rozlomením.

  6. Po vychladnutí je můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládou, po zaschnutí naskládáme do krabičky a odebíráme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!