Bílkové pusinky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Poměr surovin dle chuti:
- na 1 bílek
- 70 g moučkového cukru
- Dále dle chuti:
- strouhaný kokos
- mleté ořechy
- potravinářské barvivo
- vanilková dřeň nebo vanilkové aroma
- citronová šťáva a kůra
- čokoládová poleva
Postup Bílkové pusinky
Postup přípravy receptu
-
Množství dle potřeby: na jeden bílek dáváme 70 gramů moučkového cukru. Na nejnižší stupeň šlehače nebo metlou vyšleháme ve vodní lázni z bílků a cukru hutnou pěnu - tuhý sníh, který po odstavení můžeme ochutit ještě mletými ořechy, mandlemi, pistáciemi, kokosem nebo je dochutit vanilkovou dření nebo aroma nebo citronovou šťávou (pár kapek na bílek) a kůrou.
Sníh můžeme také dle vlastní fantazie obarvit během šlehání v parní lázni.
Pusinky nemusíme dochucovat přímo do sněhové pěny, ale můžeme je nastříkat na plech vyložený pečícím papírem a mletými ořechy, kokosem, pistáciemi... je posypat.
Zchladlou pěnou naplníme cukrářský sáček se špičkou. Tvar špičky volíme podle toho, jaký chceme mít tvar pusinek. Kdo chce, může kromě pusinek dělat i jiné tvary: rohlíčky, tyčinky, srdíčka, věnečky...
Pusinky sušíme v předehřáté troubě na cca 100 stupňů zhruba hodinu, dle velikosti pusinek. Vyzkoušíme rozlomením.
Po vychladnutí je můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládou, po zaschnutí naskládáme do krabičky a odebíráme dle chuti.