Plněné zapečené bagety - housenky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- bagety
- alobal nebo pečící papír
- Náplň volíme dle vlastní chuti a stavu chladničky:
- máslo nebo olivový olej
- slanina či uzené maso
- šunka, šunkový salám...
- tence pokrájená cibule nebo plátky česneku
- sýry - hermelín, niva, uzený, měkký...
- hořčice
- kečup nebo chilli omáčka
- marmeláda, med, nutella
Postup Plněné zapečené bagety - housenky
Postup přípravy receptu
-
Do dva, tři dny starých baget uděláme hluboké zářezy jeden až jeden a půl centimetru od sebe, které zcela nedokrojíme a které naplníme dle vlastní chuti.
Pokud chceme bagety bezmasé, budeme například střídat různé druhy sýrů, které můžeme doplnit tenkými plátky cibule, česneku nebo nasekanými bylinkami.
Pokud chceme bagety sladké, vetřeme do zářezů marmeládu, nutellu, med, máslo...
U nás vede kombinace uzenin a sýrů, takže prokládám střídavě slaninu, sýr... kdy ještě dle chuti můžeme přidat hořčici, kečup, chilli omáčku...
Naplněné bagety položíme na plát alobalu nebo pečícího papíru, já většinou ještě pokladu (není to nutné) tenkými plátky másla, opatrně, ale pevně uzavřeme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10-15 minut zapéct - záleží na náplni, sladké postačí zapéct na 10 minut.
Po rozbalení (pozor na páru!) podáváme dle druhu použité náplně baget se zeleninovými či ovocnými saláty, různými dipy, bílou kávou, kakaem...