Domácí cibulový chleba

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
můžete použít špaldovou, chlebovou
1,5 hrnku vody
0,5 lžičky sušeného droždí
1,5 lžičky soli
kmín

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny - sůl, mouku a droždí. Poté přidáme vodu a znovu promícháme. Mísu s těstem přikryjeme folií nebo utěrkou a necháme 12 -18 hodin kynout.

  2. Těsto vyndáme z mísy na pomoučenou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. Pak ho posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat.

  3. Následně těsto vytvarujeme do bochníku a necháme ještě hodinu kynout.

  4. Mezitím rozehřejeme troubu na 200 stupňů a dáme do ní současně rozpálit skleněnou zapékací mísu nebo litinový hrnec.

  5. Bochník dáme opatrně do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí.

  6. Chleba takto pečeme 30 minut.

  7. Po půl hodině poklici sundáme a pečeme dalších 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!