Domácí cibulový chleba
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 3 hrnky hladké mouky
- můžete použít špaldovou, chlebovou
- 1,5 hrnku vody
- 0,5 lžičky sušeného droždí
- 1,5 lžičky soli
- kmín
Postup Domácí cibulový chleba
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny - sůl, mouku a droždí. Poté přidáme vodu a znovu promícháme. Mísu s těstem přikryjeme folií nebo utěrkou a necháme 12 -18 hodin kynout.
Těsto vyndáme z mísy na pomoučenou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. Pak ho posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat.
Následně těsto vytvarujeme do bochníku a necháme ještě hodinu kynout.
Mezitím rozehřejeme troubu na 200 stupňů a dáme do ní současně rozpálit skleněnou zapékací mísu nebo litinový hrnec.
Bochník dáme opatrně do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí.
Chleba takto pečeme 30 minut.
Po půl hodině poklici sundáme a pečeme dalších 20 minut.