Vanilkové rohlíčky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, CukrovíSuroviny
- 130 g bezlepkové mouky Schär B
- 50 g bezlepkové mouky Jizerka
- 20 g Solamylu
- 1/4 kávové lžičky xantanové gumy
- 40 g moučkového cukru
- 130 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- 65 g mletých mandlí
- špetka citronové kůry
- Na posypání:
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
Postup Vanilkové rohlíčky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu.
Poté jej vyválíme na plát vysoký cca 3/4 cm a formičkou vykrájíme rohlíčky.
Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem.
Pečeme při 160 °C 8-10 minut. Po upečení posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Necháme částečně vychladnout na plechu, horké jsou velmi křehké.