Vanilkové rohlíčky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

130 g bezlepkové mouky Schär B
50 g bezlepkové mouky Jizerka
20 g Solamylu
1/4 kávové lžičky xantanové gumy
40 g moučkového cukru
130 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
65 g mletých mandlí
špetka citronové kůry
Na posypání:
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu.

  2. Poté jej vyválíme na plát vysoký cca 3/4 cm a formičkou vykrájíme rohlíčky.

  3. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem.

  4. Pečeme při 160 °C 8-10 minut. Po upečení posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

  5. Necháme částečně vychladnout na plechu, horké jsou velmi křehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!