Pracny bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g bezlepkové mouky Schär B
35 g bezlepkové mouky Jizerka
15 g Solamylu
1/4 kávové lžičky xantanové gumy
70 g moučkového cukru
60 g mletých mandlí
100 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
1 vrchovatá lžíce kakaa
špetka citronové kůry
špetka skořice
špetka tlučeného hřebíčku
směs moučkového cukru
směs vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu přibližně 3 hodiny.

  2. Poté vtlačujeme malé kousky do formiček.

  3. Pečeme při 160 °C 10 minut.

  4. Protože je bezlepkové pečivo křehčí než klasické, necháme upečené pracny trochu zchladnout ve formičkách a teprve potom vyklápíme.

  5. Hotové posypeme přes sítko směsí moučkového a vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!