Pracny bez lepku, mléka a vajec
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g bezlepkové mouky Schär B
- 35 g bezlepkové mouky Jizerka
- 15 g Solamylu
- 1/4 kávové lžičky xantanové gumy
- 70 g moučkového cukru
- 60 g mletých mandlí
- 100 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
- špetka citronové kůry
- špetka skořice
- špetka tlučeného hřebíčku
- směs moučkového cukru
- směs vanilkového cukru
Postup Pracny bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu přibližně 3 hodiny.
Poté vtlačujeme malé kousky do formiček.
Pečeme při 160 °C 10 minut.
Protože je bezlepkové pečivo křehčí než klasické, necháme upečené pracny trochu zchladnout ve formičkách a teprve potom vyklápíme.
Hotové posypeme přes sítko směsí moučkového a vanilkového cukru.