Cibule dušená na paprice
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g cibule
- 400-500 g brambor
- lžíce másla
- lžíce uzené papriky
- 1-2 lžičky pikantní hořčice
- 2 lžičky hladké mouky
- 2 lžičky hnědého cukru
- cca 150-200 ml vývaru
- 200 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup Cibule dušená na paprice
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme a v hodně osolené vodě je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rozpustíme máslo a necháme cibuli s kmínem zesklovatět.
Zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme papriku a po chvíli mouku. Zalijeme vývarem, vmícháme hořčici a povaříme cca 10 minut.
Do zakysané smetany dáme trochu cibule a vše vmícháme do omáčky. Cibulovou omáčku dochutíme solí, pepřem případně cukrem.
Uvařené brambory, ještě horké, napíchneme na vidličku a oloupeme. Nakrájíme na kousky do talíře a zalijeme připravenou cibulovou omáčkou.