Cibule dušená na paprice

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g cibule
400-500 g brambor
lžíce másla
lžíce uzené papriky
1-2 lžičky pikantní hořčice
2 lžičky hladké mouky
2 lžičky hnědého cukru
cca 150-200 ml vývaru
200 g zakysané smetany
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a v hodně osolené vodě je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rozpustíme máslo a necháme cibuli s kmínem zesklovatět.

  2. Zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme papriku a po chvíli mouku. Zalijeme vývarem, vmícháme hořčici a povaříme cca 10 minut.

  3. Do zakysané smetany dáme trochu cibule a vše vmícháme do omáčky. Cibulovou omáčku dochutíme solí, pepřem případně cukrem.

  4. Uvařené brambory, ještě horké, napíchneme na vidličku a oloupeme. Nakrájíme na kousky do talíře a zalijeme připravenou cibulovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!