Třený borůvkový koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g másla
150 g cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
250 g polohrubé mouky
Ovoce:
větší množství borůvek(aby měl správný šmak:)
trochu červeného rybízu
Drobenka:
trochu másla
cukr
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a rozměklé máslo, vše smícháme a přidáme sníh z bílků a zaděláme ani ne tuhé ani řídké těsto.

  2. Namažeme na plech s pečicím papírem, posypeme větší vrstvou borůvek, a pár kousky rybízu.

  3. Z kousku másla, cukru a hrubé mouky si uděláme drobenku, kterou posypeme borůvky a pečeme cca 30 minut, dokud nám okraje nezhnědnou a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!