Třený borůvkový koláč s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 g másla
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- Ovoce:
- větší množství borůvek(aby měl správný šmak:)
- trochu červeného rybízu
- Drobenka:
- trochu másla
- cukr
- hrubá mouka
Postup Třený borůvkový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a rozměklé máslo, vše smícháme a přidáme sníh z bílků a zaděláme ani ne tuhé ani řídké těsto.
Namažeme na plech s pečicím papírem, posypeme větší vrstvou borůvek, a pár kousky rybízu.
Z kousku másla, cukru a hrubé mouky si uděláme drobenku, kterou posypeme borůvky a pečeme cca 30 minut, dokud nám okraje nezhnědnou a necháme vychladnout.