Celerové koule
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 bulvy velkého celeru
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- hrst lněných semínek (namočených)
- 1/2 hrnku smažené sušené cibule (nebo osmažené do hněda)
Postup Celerové koule
Postup přípravy receptu
-
Syrový očištěný celer nastrouháme na jemno a smícháme s vajíčkem, rozmačkaným česnekem a asi půl hodiny namočenými lněnými semínky. Osolíme, přidáme nastrouhaný sýr, cibulku a zahustíme ovesnými vločkami.
Necháme asi čtvrt hodiny stát, aby vločky nasály vlhkost. Potom uděláme kuličky - v průměru do 5 cm - a rozložíme na plech, vystlaný pečícím papírem.
Pečeme asi půl hodiny na 170 st. - až začnou zlátnout. V průběhu pečení můžeme postříknout olejem ve spreji.