Kuřecí plátky v zeleninové kari omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa
(prsa nebo vykostěná stehýnka)
sůl
pepř
hladká mouka
1 velká cibule
slunečnicový olej
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
kousek pórku
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
kari koření
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Z masa upravíme menší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pak plátky obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozehřejeme olej a plátky prudce osmahneme z obou stran. Maso vyndáme stranou a na výpek vhodíme nadrobno nasekanou cibuli, po chvíli přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky a vše restujeme skoro dozlatova.

  2. K opečené zelenině vrátíme připravené maso, přidáme kmín, bobkové listy a kari koření a podlijeme horkou vodou. Pod pokličkou chvilku dusíme, až je maso měkké.

  3. Hotové maso vyndáme z hrnce a odložíme do tepla. Vyndáme bobkové listy a zbylý obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Vznikne omáčka, kterou už není třeba ničím zahušťovat. Do hrnce vrátíme maso a necháme ještě krátce prohřát. Jako přílohu jsme měli šťouchané brambory, ale myslím, že by se hodila i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!