Kuřecí plátky v zeleninové kari omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa
- (prsa nebo vykostěná stehýnka)
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 1 velká cibule
- slunečnicový olej
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- kousek pórku
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- kari koření
- drcený kmín
Postup Kuřecí plátky v zeleninové kari omáčce
Postup přípravy receptu
-
Z masa upravíme menší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pak plátky obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozehřejeme olej a plátky prudce osmahneme z obou stran. Maso vyndáme stranou a na výpek vhodíme nadrobno nasekanou cibuli, po chvíli přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky a vše restujeme skoro dozlatova.
K opečené zelenině vrátíme připravené maso, přidáme kmín, bobkové listy a kari koření a podlijeme horkou vodou. Pod pokličkou chvilku dusíme, až je maso měkké.
Hotové maso vyndáme z hrnce a odložíme do tepla. Vyndáme bobkové listy a zbylý obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Vznikne omáčka, kterou už není třeba ničím zahušťovat. Do hrnce vrátíme maso a necháme ještě krátce prohřát. Jako přílohu jsme měli šťouchané brambory, ale myslím, že by se hodila i rýže.