Špaldový závin s jablky a zavařeninou posyp. cukrem a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

recept je tu už vložen: Já dělala dvojitou dávku-
180 ml vlažného mléka
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce třtinového cukru (nebo 50g cukru)
kůra z jednoho citronu
50 g rozpuštěného másla
2 vejce
200 g celozrnné hladké špaldové mouky jemně mleté
200 g polohrubé mouky
2 lžičky droždí Dr Oetker
náplň:
5 jablek oloupaných a nahrubo nastrouhaných
1 velká višňová zavařenina
moučkový cukr
skořice na posyp
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe v pekárně zaděláme těsto.

  2. Vykynuté těsto ještě prohněteme, rozválíme na plát a naplníme náplní.

  3. Smotáme a pomašlujeme vejcem.

  4. Pečeme na 170°C cca 40 minut. Pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!