Kořeněná horká čokoláda

Recepty, Nápoje

Suroviny

150 g hořké čokolády
50 g mléčné čokolády
50 cl mléka
25 cl smetany
1 polévková lžíce kakaa v prášku
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
špetka skořice, mleté vanilky a zázvoru
na špičku nože chilli

Postup přípravy receptu

  1. Ideální je připravit čokoládový nápoj den předem. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy.

  2. Zvlášť v hrnci smíchejte kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi studeného mléka.

  3. Přidejte koření, zbývající mléko a smetanu.

  4. Postupně zahřívejte. Jakmile se začne směs vařit, nalijte do mísy na čokoládu. Směs šlehejte až bude hladká a nadýchaná.

  5. Nechte vychladnout a ohřejte následující den na mírném ohni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!