Pečená krůtí křídla a kuřecí stehna v marinádě s chorizo klobáskou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 velká kuřecí stehna
- 2 krůtí křídla
- sůl
- kmín
- 1 zakysaná smetana (nebo sáčková majolka, tatarská omáčka)
- 1 cibule
- 1/2 PL hořčice
- 180 g pokrájené chorizo klobásy
- vývar
- nadrcená petrželka
Postup Pečená krůtí křídla a kuřecí stehna v marinádě s chorizo klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna a krůtí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a dáme do připravené marinády přes noc. Marinádu připravíme smícháním zakysané smetany nebo tatarské omáčky (majolky), pokrájené cibule, hořčice a petrželky.
Druhý den vložíme stehna a křídla do pekáčku. Posypeme kmínem. Do pekáčku přidáme na malinké kostičky pokrájenou chorizo klobásu. Malinko zalijeme vývarem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova.
Podléváme výpekem. Na konci pečení přepneme troubu na program gril a pečeme ještě cca 8 minut pod grilem do zlatavé kůrky. Podáváme s bramborovou kaší.