Těstoviny s krupicí
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstoviny (nudle široké, špecle a pod.)
- špetka soli do vody na těstoviny
- 160 g hrubá krupice
- 4 PL olej
- špetka soli do krupice
- cca 240 ml horké vody
- dále:
- 2-3 PL máslo
- cukr
- džem, kompot a pod.
Postup Těstoviny s krupicí
Postup přípravy receptu
-
Uvaríme cestoviny obvyklým spôsobom.
Rozohrejeme olej, vsypeme krupicu a na miernom teple pražíme do bledohneda, miešame, je to raz-dva, rýchlo sa dá spáliť.
Keď je krupica opražená, vlejeme vriacu vodu - pozor na horúcu paru - premiešame, zakryjeme pokrievkou, teplo znížime na minimum a sem tam premiešame. Keď krupica napučí, odstavíme z tepla. Získame drobenkovitú zmes.
Uvarené cestoviny zmiešame s roztopeným maslom a krupicou.
Podávame posypané cukrom, pokvapkané zriedeným džemom alebo kompótom. Je možná aj slaná verzia - vtedy sa krupica viac solí a jedlo sa podáva s kyslou uhorkou, šalátom.