Těstoviny s krupicí

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstoviny (nudle široké, špecle a pod.)
špetka soli do vody na těstoviny
160 g hrubá krupice
4 PL olej
špetka soli do krupice
cca 240 ml horké vody
dále:
2-3 PL máslo
cukr
džem, kompot a pod.

Postup přípravy receptu

  1. Uvaríme cestoviny obvyklým spôsobom.

  2. Rozohrejeme olej, vsypeme krupicu a na miernom teple pražíme do bledohneda, miešame, je to raz-dva, rýchlo sa dá spáliť.

  3. Keď je krupica opražená, vlejeme vriacu vodu - pozor na horúcu paru - premiešame, zakryjeme pokrievkou, teplo znížime na minimum a sem tam premiešame. Keď krupica napučí, odstavíme z tepla. Získame drobenkovitú zmes.

  4. Uvarené cestoviny zmiešame s roztopeným maslom a krupicou.

  5. Podávame posypané cukrom, pokvapkané zriedeným džemom alebo kompótom. Je možná aj slaná verzia - vtedy sa krupica viac solí a jedlo sa podáva s kyslou uhorkou, šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!