Pikantní vepřové medajlonky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové medailonky z panenky, ale můžeme použít i jiné maso, vhodné na prudké opékání
- několik cherry rajčat
- 1/2 čerstvé papriky
- 2-3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 chilli papričky
- 1 dcl červeného suchého vína
- pár kapek oleje
- sůl
- pepř
- Na přílohu:
- menší brambory uvařené ve slupce
- čerstvý špenát (- pokud nemáme, můžeme použít medvědí česnek nebo jiné, oblíbené bylinky)
- olej
Postup Pikantní vepřové medajlonky
Postup přípravy receptu
-
Medajlonky si nakrájíme na 1 a půl cm silná kolečka a dlaní je mírně naklepeme.
K opékání použijeme pánev s nepřilnavým povrchem a můžeme, ale nemusíme použít malé množství oleje, na kterém medajlonky prudce opečeme z obou stran(z každé 3-4 minuty).
Maso vyjmeme a na pánev přihodíme česnek nakrájený na plátky a cibuli na půlkolečka. Chvíli opékáme, pak přihodíme rajčata nakrájená na čtvrtky, papriku na nudličky a čili papričky. Chvíli přehazujeme na pánvi.
Po chvíli přilijeme víno, celou směs na mírnějším plameni provaříme a přidáme zpět maso. Teprve teď osolíme a opepříme.
Vaříme ještě asi minutu a odstavíme. Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme a orestujeme na pánvi ze všech stran, osolíme. Ćerstvý špenát, nebo medvědí česnek nakrájíme nadrobno, vmícháme do opečených brambor a podáváme s již připraveným masem.