Celerová polévka se slaninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g anglické slaniny (na plátky krájené)
- 1 lžíce másla
- 1 velká cibule
- 2 bobkové listy
- svazek tymiánu (čerstvý nebo sušený)
- 1 středně velký celer
- 850 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř
Postup Celerová polévka se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Olej rozpalte v hrnci, přidejte slaninu a opékejte ji 3 minuty z každé strany. Křupavé plátky vyndejte a nechte na papírové utěrce okapat.
Do hrnce s olejem přidejte máslo, vsypte posekanou cibuli, bobkové listy a svázané snítky tymiánu (nebo 2 špetky sušeného) a opékejte 10 minut.
Vsypte na kostky pokrájený celer a opékejte další 2 minuty.
Pak vlijte vývar a přiklopené vařte asi 15 minut, aby celer změkl.
Vyndejte bobkové listy a polévku rozmixujte dohladka.
Vlijte smetanu, osolte, opepřete a krátce povařte. Při podávání položíme na polévku plátky opečené slaniny.