Cannelloni plněné mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého masa mix (vepřové a hovězí)
- 2 plechovky loupaných rajčat
- 250 g těstovin cannelloni
- 1 smetana 33%
- 2 menší cibule
- 40 g strouhaný parmezán
- olivový olej
- kousek másla na vymazání pekáčku
- oregáno
- sůl
- pepř
Postup Cannelloni plněné mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno.
Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zbylý nálev si dáme do nějaké mísy. Rajčata zbavíme přebytečné šťávy a pokrájíme na menší kousky.
Ta poté přidáme k masu - pořádně promícháme a ještě dochutíme solí. Směs necháme odstát.
Na řadu přichází plnění trubiček - nejlépe je plnit je holýma rukama a natlačit dovnitř směs tak, aby byly trubičky plné. Poté je klademe těsně vedle sebe do pekáčku (záleží na velikosti - nám vyšly ještě na horní patro).
V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se smetanou, přidáme trochu strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme (ne moc, protože parmezán je dost aromatický).
Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na 200°C, poté můžeme na nižší teplotu, než se utvoří kůrka (je třeba vrchní vrstvu otáčet, aby nebyly těstoviny nahoře tvrdé). 10 min před koncem posypeme zbylým parmezánem.