Cannelloni plněné mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého masa mix (vepřové a hovězí)
2 plechovky loupaných rajčat
250 g těstovin cannelloni
1 smetana 33%
2 menší cibule
40 g strouhaný parmezán
olivový olej
kousek másla na vymazání pekáčku
oregáno
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno.

  2. Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zbylý nálev si dáme do nějaké mísy. Rajčata zbavíme přebytečné šťávy a pokrájíme na menší kousky.

  3. Ta poté přidáme k masu - pořádně promícháme a ještě dochutíme solí. Směs necháme odstát.

  4. Na řadu přichází plnění trubiček - nejlépe je plnit je holýma rukama a natlačit dovnitř směs tak, aby byly trubičky plné. Poté je klademe těsně vedle sebe do pekáčku (záleží na velikosti - nám vyšly ještě na horní patro).

  5. V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se smetanou, přidáme trochu strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme (ne moc, protože parmezán je dost aromatický).

  6. Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na 200°C, poté můžeme na nižší teplotu, než se utvoří kůrka (je třeba vrchní vrstvu otáčet, aby nebyly těstoviny nahoře tvrdé). 10 min před koncem posypeme zbylým parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!