Pikantní dvojhubky s grilovanou paprikou a ančovičkou

Recepty, Grilování

Suroviny

4 červené kapie
1 palice česneku
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
pepř
100 g másla
celozrnné rohlíky nebo bagety
zelená petrželka
klobása chorizo
ančovičky (řezy)

Postup přípravy receptu

  1. Celé kapie a rozpůlenou palici česneku ogrilujeme tak, aby na paprikách byly černé puchýře a slupka se začínala oddělovat a česnek aby změkl (můžeme ho zabalit do alobalu, aby se nespálil).

  2. Potom zeleninu vložíme do mikrotenového sáčku a necháme chvíli zapařit.

  3. Z jedné půlky česneku vyloupneme měkké stroužky, rozetřeme je s trochou soli a smícháme se změklým máslem.

  4. Papriky sloupneme, nakrájíme na proužky a dáme do mísy.

  5. Přidáme lžíci olivového oleje a osolíme.

  6. Chorizo nakrájíme na plátky a opečeme na grilu dokřupava, stejně tak nakrájené rohlíky či bagety.

  7. Opečenou klobásu přidáme do paprikové směsi, přidáme nakrájenou zelenou petrželku a promícháme.

  8. Opečené plátky rohlíků potřeme česnekovým máslem, poklademe paprikovou směsí a navrch položíme ančovičku.

  9. Zbylé stroužky grilovaného česneku můžeme přikusovat...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!