Bylinková sůl

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

hrubozrnná sůl
celerová nať
majoránka
petržel
rozmarýn
(drcené sušené bylinky - podle vašeho uvážení a chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Základem pro recept je zajistit si už v sezóně dostatek bylin a nakrájené je ve stínu dobře usušit. Každý ví, která bylinka mu voní nejvíc, kterou používá častěji a kterou zase méně. Proto bych doporučila vznikající směs bylin s pauzami očichávat (krásná práce!), dolaďovat a až si budete téměř jistí, zkuste jí posypat pár brambor a upéct.

  2. Máte-li pocit, že tohle je to pravé, smíchejte byliny se solí. Té raději malinko méně (přidat ostatně můžete kdykoliv), ať nemáte jídlo s bylinkovou solí sice nádherně voňavé, ale přesolené.

  3. Kromě u nás všech oblíbené celerové natě se chystám i na planě rostoucí popenec, který směsi přidá maličko pepřovou příchuť. Plánuji si směsí udělat několik, každou trochu jinou a už se těším na pečené brambory, voňavé bylinkami nebo nějakou obyčejnou chlebovou placku, neobyčejně vonící...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!