Kuřecí steaky Jack Daniels se šťouchanými brambůrkami se slaninou, cibulí a cuketkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích prsou
1 marináda Jack Daniels Smooth Original
brambory
200 g libové slaniny
1 menší cuketa
cibule
máslo
slunečnicový olej
sůl
čerstvý barevný pepř
čerstvá majoránka
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naporcujeme na menší steaky, naložíme do Jack Daniels marinády, přidáme špetku soli a čerstvý pepř a necháme odležet.

  2. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí osolené vody. Cuketu i slaninu nakrájíme na menší kostičky, cibuli na menší plátky.

  3. Na rozpálenou pánev nalejeme slunečnicový olej, přidáme nakrájenou slaninu, cuketu a cibuli a restujeme dozlatova. Přidáme uvařené scezené brambory, které na pánvi lehce rozšťoucháme, máslo, sůl, chvíli lehce orestujeme a úplně nakonec vmícháme čerstvou majoránku a petrželku nasekanou na drobno.

  4. Kuřecí steaky orestujeme na rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran, ne však příliš dlouho, aby se marináda nepřipálila a zůstaly krásně šťavnaté a měkké.

  5. Přeji dobrou chuť a hlavně doporučuji tuto skvělou marinádu, určitě stojí za vyzkoušení!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!