Kuřecí steaky Jack Daniels se šťouchanými brambůrkami se slaninou, cibulí a cuketkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 marináda Jack Daniels Smooth Original
- brambory
- 200 g libové slaniny
- 1 menší cuketa
- cibule
- máslo
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvý barevný pepř
- čerstvá majoránka
- čerstvá petrželka
Postup Kuřecí steaky Jack Daniels se šťouchanými brambůrkami se slaninou, cibulí a cuketkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa naporcujeme na menší steaky, naložíme do Jack Daniels marinády, přidáme špetku soli a čerstvý pepř a necháme odležet.
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí osolené vody. Cuketu i slaninu nakrájíme na menší kostičky, cibuli na menší plátky.
Na rozpálenou pánev nalejeme slunečnicový olej, přidáme nakrájenou slaninu, cuketu a cibuli a restujeme dozlatova. Přidáme uvařené scezené brambory, které na pánvi lehce rozšťoucháme, máslo, sůl, chvíli lehce orestujeme a úplně nakonec vmícháme čerstvou majoránku a petrželku nasekanou na drobno.
Kuřecí steaky orestujeme na rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran, ne však příliš dlouho, aby se marináda nepřipálila a zůstaly krásně šťavnaté a měkké.
Přeji dobrou chuť a hlavně doporučuji tuto skvělou marinádu, určitě stojí za vyzkoušení!