Brynzové noky na špenátu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 125 g brynzy
- 125 g tvarohu
- 1 vejce
- 4-5 lžic krupice
- sušený libeček
- sůl
- 400 g čerstvého špenátu
- 1 menší cibule
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- kousek másla
- 100-120 ml husté smetany
- sůl
- pepř
Postup Brynzové noky na špenátu
Postup přípravy receptu
-
Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda.
Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do vroucí vody. Noky po krátké chvíli vyplavou a vaříme je cca 7-10 minut, podle velikosti. Lehce je promastíme máslem nebo olejem.
Špenát vhodíme do vařící vody a minutku povaříme. Scedíme a po krátkém zchladnutí ho nakrájíme na drobno. Cibulku zpěníme na másle.
Přidáme špenát, smetanu a chvíli necháme probublat. Ochutíme solí, pepřem a nakonec česnekem. Podáváme s noky jako bezmasý pokrm.