Kuřecí srdíčka ala roštěná

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 balení chlazených kuřecích srdíček (cca 600 g)
1 ks cibule (větší)
50 g slaniny
2 dl červeného vína
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
cca 2 cm sardelové pasty
2 lžičky kaparů (sekaných)
několik kapek Worchestru

Postup přípravy receptu

  1. Letíš z práce, hlava plná starostí a ty nevíš co k večeři? Odpočiň si. Zajdi do toho kšeftu, kam chodíš pokaždé a kup buřty a chleba. To bude večeře. Když už tam jsi, tak kup ta srdíčka. Klidně i kachní nebo krůtí. Večer sedni k televizi nebo s děvčaty šupky dupky na dvojku červeného. Ráno vezmi tu cibuli a na sádle nebo oleji - nakrájenou prosím, orestuj do růžova.

  2. Jasně, špíček přidej nakrájený na kostky a trošku kmínu tam vraž taky.

  3. Hotovo? Tak šup, srdíčka opraná a očištěná opatrně do hrnce, zamíchat, přikrýt poklicí a dusit chvilku.

  4. Zamíchej, přidej hořčici, sůl, pepř a sladkou papriku.

  5. Přikryj a nech zase asi 10 minut dusit. Že to trvá? Prdlajs, teprve 20 minut a teď dej sardelku a zasypej opatrně moukou a zamíchej.

  6. Přidej vínko a odvař, proč vínko a do roštěné? Gurmet ví a Gurmán sní.

  7. Dolij vodu horkou nebo vývar.

  8. Přikryj, dej kafíčko se šlehajdou, to víš, za zásluhy. A dusíme a dusíme, asi hodinku a čtvrt.

  9. Vylov jedno a okoštuj, děti odežeň, jinak bude jen omáčka bez.

  10. Už skoro jsou? Tak přidej ty kapary a na závěr pár kapek worcestrové omáčky.

  11. Ochutnej, případně dosol, znáš jejich chutě, nejsi tu první den. Udělej tu omáčku dosti hustou. U nás ke kaši. K rýži zase méně hustou. Že Tě miláček políbil, to je jistě za ten oběd, tak mu jí vrať a odpoledne do přírody - Tatíku hajdy sekat zahradu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!