Česnekové hranolky s dipem Wasabi

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
1 bílek
lžička sušeného česneku
1/2 lžičky farmářského koření na brambory
olej na zakápnutí
sůl
zelená petrželka
dip:
2 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
1-2 lžičky pasty Wasabi - podle chuti, je dost ostrá
pár kapek citronové šťávy
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na hranolky a dáme do studené vody. Postavíme na sporák a necháme zavařit jen do bodu varu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme.

  2. Bílek vyšleháme do pěny, přidáme česnek a koření.

  3. Brambory v ochuceném bílku pořádně obalíme, zakápneme troškou oleje a pečeme na pečícím papíru do zlaté barvy.

  4. Solíme až po upečení podle chuti, koření taky obsahuje sůl. Posypeme nakrájenou petrželí.

  5. Mezitím si připravíme dip zamícháním všech přísad a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!