Česnekové hranolky s dipem Wasabi
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 větších brambor
- 1 bílek
- lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky farmářského koření na brambory
- olej na zakápnutí
- sůl
- zelená petrželka
- dip:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1-2 lžičky pasty Wasabi - podle chuti, je dost ostrá
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
- pažitka
Postup Česnekové hranolky s dipem Wasabi
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na hranolky a dáme do studené vody. Postavíme na sporák a necháme zavařit jen do bodu varu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme.
Bílek vyšleháme do pěny, přidáme česnek a koření.
Brambory v ochuceném bílku pořádně obalíme, zakápneme troškou oleje a pečeme na pečícím papíru do zlaté barvy.
Solíme až po upečení podle chuti, koření taky obsahuje sůl. Posypeme nakrájenou petrželí.
Mezitím si připravíme dip zamícháním všech přísad a dochutíme.