Bramborový krém s pórkem a jablky
Recepty, PolévkySuroviny
- 6 brambor
- 1 pórek
- 3 velká jablka
- 100 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 100 ml bílého jogurtu
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup Bramborový krém s pórkem a jablky
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a spolu s cesnakom v slanej vode uvaríme. Zemiaky rozmixujeme, ak treba, doriedime vodou na potrebnú hustotu a necháme krátko povariť.
V kréme rozmiešame jogurt a dochutíme bielym korením.
Slaninu nakrájame na maličké kocky, vyškvaríme, pridáme na kolieska narezaný pór a na malé kocky nakrájané jablká. Restujeme asi 5 minút.
Orestovanú zmes vložíme do zemiakového krému a necháme ešte prejsť varom.