Bramborový salát s avokádem a pečenou petrželí
Recepty, SalátySuroviny
- 3 menší brambory (150-170g)
- 1/4 avokáda
- 1 menší kořen petržele (40g)
- Olivový olej
- Oregano
- Sůl
- pepř
- Citron
Postup Bramborový salát s avokádem a pečenou petrželí
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.
Troubu předehřejeme na 180°C a vyložíme plech pečícím papírem. Petržel nakrájíme na cca 0,5cm silná kolečka a smícháme se lžící olivového oleje. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a dáme na cca 20 minut péct dozlatova.
V mističce smícháme pár kapek (10) s větší špetkou oregana a lžící olivového oleje.
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1cm silné plátky, které rozložíme na talíř. Avokádo vyloupneme ze slupky a nakrájíme na slabé plátky, které navršíme na brambory.
Brambory s avokádem lehce posolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Přelijeme zálivkou a posypeme upečenou petrželí.