Kuřecí řízky v letní peřině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehenní řízky
koření co má kdo rád (např. krkovička s česnekem)
česnek
cibule
anglická slanina
bílá paprika
křen
kečup
sýr ementálského typu
sůl
vývar (nebo bujonová kostka)
trošku hladké mouky
pažitka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením z obou stran.

  2. Poté prudce osmažíme na trošce oleje.

  3. Do vedlejšího pekáčku si naskládáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka, přendáme maso a zákápneme troškou výpeku z pánvičky.

  4. Na řízky poklademe další kolečka cibule, posypeme strouhaným křenem a zakápneme kečupem, položíme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou papriku a naposledy položíme sýr.

  5. Výpek opět přivedeme k varu a přidáme vývar (nebo trošku vody a bujón), okořeníme, dosolíme a lehce zahustíme (dle potřeby) hladkou moukou ve trošce vody a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Podávala jsem s těstovinami (protože doma nic jiného nebylo, ale bylo to s nimi výborné:-)) ale dokážu si to představit i s americkými bramborami nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!