Kuřecí řízky v letní peřině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí stehenní řízky
- koření co má kdo rád (např. krkovička s česnekem)
- česnek
- cibule
- anglická slanina
- bílá paprika
- křen
- kečup
- sýr ementálského typu
- sůl
- vývar (nebo bujonová kostka)
- trošku hladké mouky
- pažitka
- olej
Postup Kuřecí řízky v letní peřině
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením z obou stran.
Poté prudce osmažíme na trošce oleje.
Do vedlejšího pekáčku si naskládáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka, přendáme maso a zákápneme troškou výpeku z pánvičky.
Na řízky poklademe další kolečka cibule, posypeme strouhaným křenem a zakápneme kečupem, položíme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou papriku a naposledy položíme sýr.
Výpek opět přivedeme k varu a přidáme vývar (nebo trošku vody a bujón), okořeníme, dosolíme a lehce zahustíme (dle potřeby) hladkou moukou ve trošce vody a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Podávala jsem s těstovinami (protože doma nic jiného nebylo, ale bylo to s nimi výborné:-)) ale dokážu si to představit i s americkými bramborami nebo hranolky.