Hovězí maso na zelenině s cizrnou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí kližky
2-3 cibule
3 stroužky česneku
1 mrkev
0,5 celeru
100 g cizrny v konzervě
500 ml hovězího vývaru
1 lžička kakaa
0,5 lžičky skořice
0,5 lžičky mletého kmínu
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce strouhaného perníku
špetka mletého nového koření
sůl,pepř
olivový olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli se zeleninou také nakrájíme na větší kostičky. V hrnci na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a posekaný česnek, maso necháme zatáhnout.

  2. Až bude maso opečené ze všech stran, přidáme zeleninu a chvilku necháme opéct spolu s masem. Poté směs zasypeme kakaem, skořicí, paprikou,mletým kmínem a novým kořením. Vmícháme protlak a směs zalijeme vývarem.

  3. Hrnec vložíme do trouby, která je rozpálená na 200 stupňů a pečeme 15 minut. Následně teplotu snížíme na 150 stupňů a maso pečeme do měkka asi 1,5 - 2 hodinky. Ke konci pečení přidáme zcezenou cizrnu a perník, tím se nám směs hezky zahustí. Dochutíme solí a pepřem. Nasekanou petrželku vmícháme k masu až těsně před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!