Hovězí maso na zelenině s cizrnou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězí kližky
- 2-3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 0,5 celeru
- 100 g cizrny v konzervě
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžička kakaa
- 0,5 lžičky skořice
- 0,5 lžičky mletého kmínu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce strouhaného perníku
- špetka mletého nového koření
- sůl,pepř
- olivový olej
- petrželka
Postup Hovězí maso na zelenině s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli se zeleninou také nakrájíme na větší kostičky. V hrnci na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a posekaný česnek, maso necháme zatáhnout.
Až bude maso opečené ze všech stran, přidáme zeleninu a chvilku necháme opéct spolu s masem. Poté směs zasypeme kakaem, skořicí, paprikou,mletým kmínem a novým kořením. Vmícháme protlak a směs zalijeme vývarem.
Hrnec vložíme do trouby, která je rozpálená na 200 stupňů a pečeme 15 minut. Následně teplotu snížíme na 150 stupňů a maso pečeme do měkka asi 1,5 - 2 hodinky. Ke konci pečení přidáme zcezenou cizrnu a perník, tím se nám směs hezky zahustí. Dochutíme solí a pepřem. Nasekanou petrželku vmícháme k masu až těsně před podáváním.