Špenátová roláda se sýry a šunkou
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- Roláda:
- 450 g mraženého špenátu
- (po rozmrazení slít vodu)
- 4 vejce (z bílků sníh)
- 120 g polohrubé mouky
- 1 stroužek česneku
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- špetka soli
- chilli kousky (kdo rád ostřejší chuť)
- Náplň:
- 100 g tvarohového sýru typu lučina
- 100 g tvrdého sýru - nastrouhat
- 100 g nivy - nastrouhat
- 150 g zakysané smetany
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- podle chuti trochu pepř a sůl
- (opatrně, sýry už jsou slané)
- 200 g kvalitní šunky - plátky
Postup Špenátová roláda se sýry a šunkou
Postup přípravy receptu
-
Do rozmrazeného špenátu (NEVAŘÍME HO, JEN VYMAČKÁME VODU) vmícháme nejprve žloutky a polohrubou mouku. Přidáme prolisovaný česnek a sůl. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 12 minut, (podle své trouby) potom vyndáme z trouby a ještě teplé zavineme i s pečícím papírem do rolády. Necháme vychladnout.
Náplň: Lučinu smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, nivou a zakysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí a pečlivě promícháme.
Vychladlou roládu opatrně rozvineme a potřeme připravenou náplní. Pokryjeme plátky šunky a opět srolujeme (už bez papíru) a necháme v lednici ztuhnout (nejlépe přes noc).