Špenátová roláda se sýry a šunkou

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Roláda:
450 g mraženého špenátu
(po rozmrazení slít vodu)
4 vejce (z bílků sníh)
120 g polohrubé mouky
1 stroužek česneku
1/2 čajové lžičky sušeného česneku
špetka soli
chilli kousky (kdo rád ostřejší chuť)
Náplň:
100 g tvarohového sýru typu lučina
100 g tvrdého sýru - nastrouhat
100 g nivy - nastrouhat
150 g zakysané smetany
4 stroužky prolisovaného česneku
podle chuti trochu pepř a sůl
(opatrně, sýry už jsou slané)
200 g kvalitní šunky - plátky

Postup přípravy receptu

  1. Do rozmrazeného špenátu (NEVAŘÍME HO, JEN VYMAČKÁME VODU) vmícháme nejprve žloutky a polohrubou mouku. Přidáme prolisovaný česnek a sůl. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 12 minut, (podle své trouby) potom vyndáme z trouby a ještě teplé zavineme i s pečícím papírem do rolády. Necháme vychladnout.

  3. Náplň: Lučinu smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, nivou a zakysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí a pečlivě promícháme.

  4. Vychladlou roládu opatrně rozvineme a potřeme připravenou náplní. Pokryjeme plátky šunky a opět srolujeme (už bez papíru) a necháme v lednici ztuhnout (nejlépe přes noc).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!