Pickles s červenou řepou a křenem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 650 g bílého zelí
- 350 g červené řepy
- 3 - 4 lžíce jemně nastrouhaného křenu
- 15 - 20 g mořské, nebo himálajské soli
Postup Pickles s červenou řepou a křenem
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrouháme najemno, oloupanou řepu nastrouháme nahrubo. Obojí dáme do mísy, přidáme křen a sůl. Pořádně promačkáme a necháme chvilku odpočinout, po chvilce opět promačkáme a to opakujeme do té doby, než zelenina pustí šťávu.
Zeleninu postupně vkládáme do kvašáku a vždy rukou upěchujeme, zelenina musí být celá ponořená ve šťávě. Zatížíme a necháme při pokojové teplotě 5 - 7 dní kvasit.
Zkvašenou zeleninu přendáme do sklenic a uložíme do lednice, kde vydrží několik týdnů.