Maso s vůní bylinek
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězí kližky
- 200 g uzené vepřové krkovičky
- 2 PL tuku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 PL provensálského koření
- 1 velká hrst namočených sušených hříbků
- červené víno
- 1 menší mrkev
- 1 PL hladké mouky
- na ozdobu pár čerstvých snítek rozmarýnu
Postup Maso s vůní bylinek
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme do vody. Z jedné PL tuku a hladké mouky usmažíme tmavší zásmažku a dáme bokem. Hovězí a uzené maso nakrájíme na stejnoměrné kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek na plátky a mrkev na drobné kostičky.
V hrnci na zbývajícím tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a provensálské koření, necháme chvilku provonět, přidáme hovězí maso, promícháme, necháme zatáhnout, podlijeme vínem, přidáme z vody vymačkané houby a pod pokličkou na mírném plameni dusíme. Občas zamícháme a přilijeme část vína,aby maso bylo tak do 3/4 zalité.
Až je maso skoro měkké, tak za 1 hodiny až 1 hodinu a 15 minut (záleží na jeho stáří) přidáme nakrájené uzené, mrkev, trošku rozředěnou zásmažku a ještě 15 minut za občasného promíchávání a doplnění tekutiny pod pokličkou dodusíme.
Jako přílohu můžete použít, co máte rádi. Já jsem měla bramborovou kaši nastavenou kroupami. Na talíři hotové jídlo můžeme ozdobit pokud máme snítkou čerstvé rozmarýnky.