Penne se žampiony a šunkou ve smetanové omáčce

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g šunky vcelku
400 g čerstvých žampionů
kousek másla
pepř
sůl
smetana ke šlehání
houbový bujón 1/2 kostky
čerstvá pažitka či nať jarní cibulky
balíček těstoviny penne
trochu solamylu
asi 1 dcl mléka

Postup přípravy receptu

  1. Penne si dáme uvařit do osolené vody.

  2. Mezitím oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky a šunku na malé hranolky.

  3. V hlubší větší pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme nakrájené žampiony, orestujeme, osolíme a opepříme a přiklopené necháme chvíli dusit, až pustí šťávu.

  4. Pak přidáme nakrájenou šunku, prohřejeme, zalijeme šlehačkou do které nadrobíme kousek houbového bujonu, provaříme.

  5. Zahustíme trochou solamylu rozmíchaného v decce mléka a necháme přejít varem za stálého míchání.

  6. Do hotové omáčky můžeme přidat čerstvou pažitku nebo jarní cibulku.

  7. Po uvaření penne scedíme a polejeme hotovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!